Nijhof interieurmakers

Onze historie

Was Nijhof Senior bezig in zijn schuurtje bezig met het maken van meubels. Eerst een spinnenwiel, een eigen bed en daarna een keuken voor zichzelf. Omdat mensen om hem heen dit ook zagen vroegen ze of hij ook meubels voor hen wilde maken. Dus werden er een zaag, van dikte bank en vlakbank aangeschaft. De zonen Henk en Pieter begonnen zo ook in het meubel vak te groeien, zij beiden gingen de opleiding doen tot meubelmaker en daarna de kader opleiding.

het bedrijf begon goed te draaien waardoor Henk en Pieter in januari 1995 hun eigen bedrijf opstarten. Dus werden er andere grotere machines aangeschaft waardoor er zelfs gaten in de muur gemaakt moesten worden om de machines te plaatsen.

Halverwege dat jaar werd de schuur in de Wilp te klein en is het bedrijf verhuisd naar een veldschuur in te Zevenhuizen. De machines werden daar nog groter en werd er ook een plakstraat gekocht om nog nauwkeuriger te werken. De veldschuur in Zevenhuizen werd na een aantal jaren ook weer te klein. Daarom werden er plannen bedacht voor nieuwbouw.

Er werd een bus aangeschaft en een meubelbak, zo kon er start worden gemaakt met het vervoeren van grote meubels en interieurdelen.

Grond aangekocht op het bedrijven terrein Marummerlage  te Marum, hier werd een bedrijf gebouwd en zo ingericht dat alles zo efficiënt mogelijk was om er te kunnen werken. De platen kwamen niet meer op de begane vloer te liggen maar er werd een verdiepingsvloer getekend die overstak waar de platen op konden liggen. Er was ook een wens voor een showroom.

Halverwege het jaar 2021, is het bedrijfspand in Marum afgebouwd, daarna volgde de verhuizing van Zevenhuizen naar Marum.

Aanschaf nieuwe opdeelautomaat, deze machine was erg groot maar nu met de nieuwebouw paste het prima. Daarna groeide het bedrijf verder door en werd de klantenkring steeds groter.

De wens om een eigen spuiterij te hebben was groot, dus werd er in 2005 een eigen spuiterijcabine gebouwd, waardoor er gespoten kon worden met de nieuwste technieken.

Er werd een nieuwe plakstraat aangeschaft, deze machine is samengesteld in Duitsland bij de Brand fabriek.

Pieter Nijhof neemt in 2009 het roer alleen over en zet het bedrijf verder door.

Er werd een CNC machine aangeschaft, waardoor er nog meer efficiënter en nauwkeuriger gewerkt kon worden.  Ook werd het steeds drukker maar kregen we ook te maken met de crisis jaren. Ondanks de crisis bleef Nijhof het druk houden en begon steeds meer ook grotere projecten aan te nemen waaronder complete woning inrichtingen van keuken badkamer tot inbouwkasten alles bij een hoofdaannemer onder één dak.

Nijhof is bezig met verduurzamen er kwamen 98 zonnepanelen op het dak en verder werden alle TL verlichting vervangen door LED verlichting.

De oude vrachtwagen is op, waardoor er een nieuwe Iveco vrachtwagen met meubelbak is aangeschaft voorzien van ad blue en een laadklep.

Nijhof Interieurmakers bestaat dit jaar 25 jaar maar i.v.m. de Covid 19 is hier verder geen aandacht aan besteed.

Bezig met het maken van een nieuwe website., deze is in december gepubliceerd.